30.08.2005: Още за "Катрина"

Ураганът наду и цената на петрола

Петролът мина 70 долара за барел още преди ураганът "Катрина" да удари Луизиана, Флорида и Алабама, предаде Ройтерс. 25% от добива на нефт в САЩ идват от тези региони. Ценовият скок е заради спрялото производство на петрол. Затворени са повечето нефтени платформи в Мексиканския залив.
Загубите, измерени до момента , са за над 1 милион барела.
Платформи, рафинерии и петролопроводи в Южна Луизиана и Мисисипи се очаква да бъдат пометени. Силата на "Катрина" вчера леко намаля от най-високата 5-а степен на 4-а.
http://segabg.com

Ураганът ”Катрина” ще струва около 26 млрд. долара на застрахователите в САЩ

 30 август 2005 | 13:36
Агенция "Фокус"
Вашингтон. ”Катрина” може би ще бъде “най-скъпият” ураган, който е бушувал на територията на САЩ и ще струва на застрахователите в страната около 26 млрд. долара, съобщи агенция Ройтерс днес.

Най-малко 54 души са загинали в Мисисипи вследствие на урагана “Катрина”

 30 август 2005 | 08:09
Агенция "Фокус"
Ню Орлиънс. Най-малко 54 души са загинали в южния американски щат Мисисипи вследствие на урагана “Катрина”, съобщи днес АФП, като се позова на публикация на местен ежедневник.

Дейли Телеграф: Ураганът ”Катрина” премина през Ню Орлиънс

 30 август 2005 | 07:55
Агенция "Фокус"Ню Орлиънс. Ураганът “Катрина” премина през Ню Орлиънс със скорост 200 км/ч, разрушавайки сгради и изливайки милиони литри вода на улиците на града, пише днес вестник Дейли Телеграф.
Служители на екипите за спешна помощ докладваха, че стотици хора в източната част на града са били принудени да се покачат на покривите на домовете си, тъй-като аварийните служби не са могли да ги евакуират поради силния вятър. Кметът на Ню Орлиънс Рей Нагин обяви задължителна евакуация на жителите на града в неделя във връзка с урагана “Катрина”, но едва 100 хил. души от 1,3 млн. население на града са се отзовали на призива му, допълва ежедневника.

{START_COUNTER}